Carolien Adriaansche vult de kast

Een beestenboel, dat werd de eerste versie van De verboden kast gevuld door een kunstenaar. Carolien Adriaansche laat zich inspireren door de opgezette dieren in natuurhistorische musea. Maar anders dan de vaak muffe, zielige of doodenge exemplaren zijn haar beesten vrolijk, kleurrijk en geestig.

Gewoonlijk krijgt elk beest zijn eigen doosje

De wezens haalde Carolien speciaal voor dit project uit hun natuurlijke habitat. Tientallen doosjes waar ze normaliter als opgeprikte vlinders en torren in worden bewaard, werden door Carolien geopend. “Met die kastjes maak ik altijd een compositie. In De verboden kast is die compositie er al, dus mochten ze deze keer los.”

Hoeveel onderdelen van deze beestenboel net als De verboden kast hun oorsprong in China vinden weten we niet, maar we schatten in dat het aantal hoog is! Carolien creëert telkens nieuwe diersoorten en doet dat ook tijdens workshops voor de klas en in haar atelier. “Toen ik de kast zag wilde ik er eigenlijk een nieuwe serie beesten voor maken. Daarvoor was het te kort dag, maar wie weet!”

Zie ook: www.carolienadriaansche.nl

Meer beelden van de beestenboel in De verboden kast vind je op onze Facebookpagina.

.

publiceer via:
  • Facebook
Comments: 1 Comment

Eén reactie to “Carolien Adriaansche vult de kast”

  1. Ja! Met de invulling van Carolien is hij ook prachtig geworden.
    Ik keek er naar uit om dit te zien.Groet van Ellen

Reageer